Meubel showroom

Een bank uitzoeken doe je zo

Ben je op zoek naar een bank maar weet je niet waar je moet beginnen? Er is vaak zoveel keuze in de winkel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er staan veel mooie banken, maar je moet er één kiezen! Om je ideale bank uit te zoeken kun je rekening houden met een aantal zaken. Denk aan de kleur, materiaal en de rest van je interieur. Wel zo fijn als je bank bij de rest van je woonkamer past! Hieronder zullen we je een handje helpen bij het uitzoeken van je bank.

Grootte van je bank

Hoe groot moet de bank zijn? Je kunt vaak kiezen tussen een 2-zitsbank of een 3-zitsbank. Ook bestaat er zelfs iets daar tussenin. Dan krijg je een 2,5-zits of 3,5-zitsbank. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoe groot de bank moet zijn. Ben je alleen, heb je een partner en/of kinderen? Dus, hoeveel mensen wil je dat er op de bank kunnen zitten? Verwacht je dat er niet zoveel mensen op de bank zullen zitten, dan kun je een wat kleinere bank nemen. Wanneer je met meerdere mensen in het gezin bent, dan is een grotere bank wel handig. Of als je vaak vrienden of vriendinnen over de vloer krijgt is het ook wel fijn als je veel ruimte hebt om te kunnen zitten. Of combineer een kleinere bank met een mooie stoel in je zithoek, ook mooi!

Model bank

Je hebt verschillende modellen banken. Zo kun je kiezen voor een gewone bank of een hoekbank. Een hoekbank kan soms ook praktisch zijn wanneer je minder ruimte hebt. Door de bank in een hoek te zetten maak je optimaal gebruik van de ruimte in je woonkamer. Wat ook fijn is aan een hoekbank, is dat je er lekker op kunt liggen doordat er vaak een liggedeelte aan vastzit. Heerlijk na een lange of drukke dag!

Kleur bank

Kun jij ook zo eindeloos blijven twijfelen over de kleur van je bank? Je bank is net als je vloer, gordijnen en eettafel een van de basiselementen in je woonkamer. Je bank bepaalt namelijk voor een groot deel de kleur van overige meubels. Kies daarom een kleur die je echt mooi vindt! Bedenk bij het uitzoeken van een kleur dat een lichte kleur vaak erg besmettelijk is en dat je er vlekken heel goed op ziet. Wanneer je dat niet wilt kun je het beste voor een donkere kleur gaan. Bij de banken van Furnea is er vaak veel keuze uit verschillende kleuren. Ga vooral eens kijken om te kijken welke kleur je mooi vindt!

Stof of leer?

Naast de kleur zul je ook een keuze moeten maken over de stof. Zo kun je kiezen uit een stoffen of leren bank. Beiden heeft voor- en nadelen. Een stoffen bank heeft vaak een iets warmere uitstraling dan leer, maar wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt kun je misschien beter voor een leren bank kiezen. Het voordeel van een leren bank is dat leer een glad materiaal is en dat het je woonkamer een strakke uitstraling geeft. Daarnaast is leer ook gemakkelijk schoon te maken. Wanneer je iets knoeit op de bank kun je het gemakkelijk wegvegen met een vochtige doek. Dat is bij stof iets minder handig en moet je uitkijken dat vlekken niet in de bank trekken. Wel is het vaak zo dat stoffen banken hoezen hebben met een rits en dat je ze eraf kunt halen. Dan kunnen ze gewoon in de wasmachine!

Je zithoek oppimpen

Heb je je bank gekocht? Dan is het tijd om je zithoek echt gezellig te maken en na te denken over decoratie! Leg om te beginnen wat sierkussens op je bank en zet een leuke stoel, hocker of poef bij je bank. Zorg ervoor dat de kleur hiervan bij de bank past. Een mooi kleed bij je bank maakt je zithoek vaak ook helemaal af. Daar kun je een salontafel op zetten waar je je kop koffie of thee op kwijt kunt. Heb je ook al gedacht aan een plant in je zithoek? Een plant zorgt ook echt voor gezelligheid. Als je een plant in een mooie pot of vaas neerzet kan dat een ware eyecatcher zijn voor je zithoek! Of wat dacht je van een schilderij of strakke afbeelding op plexiglas aan de muur achter de bank? Genoeg dingen om over na te denken!

Wanneer je op zoek bent naar een bank kun je alvast eens gaan nadenken over wat je wilt. Houd dus rekening met de kleur, grootte, materiaal en model. Wanneer je hier van tevoren al over nadenkt wordt je bezoekje aan de winkel een stuk gemakkelijker!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *