Grote goedkope XL hoekbank

Grote goedkope XL hoekbank of ga je voor een gewone bank?

Grote goedkope XL hoekbank of ga je voor een gewone bank?

Hoekbanken zijn tegenwoordig de moderne keuze, maar dat wil niet zeggen dat een reguliere bankstel moeten worden afgewezen, vooral als het past bij het ontwerp van uw huis. De grootte van uw woonkamer, of de kamer waarvoor u een bank wilt kopen, zal waarschijnlijk de grootste factor zijn om te bepalen of u een hoekbank of een normale bank moet kopen.

 

Laten we de voor en nadelen voor beide in meer detail bekijken om u te helpen een betere beslissing te nemen.

Hoekbanken

Een goedkope hoekbank is een praktische manier om een ​​kleine leefruimte te maximaliseren. Een hoekbank biedt comfortabel plaats aan vijf tot zeven personen. Het kan ook mooi worden ingepast in de hoek van de woonkamer, waardoor er extra ruimte is voor andere meubels of accessoires. Ook  zijn ze ideaal voor grote gezinnen of mensen die graag gasten vermaken.

 

Het nadeel van een hoekbank is dat deze niet altijd voor elke woonkamer werkt. Het is mogelijk dat de indeling van sommige kamers niet goed is voor een hoekbank. Daarom moet u voorkomen dat de rest van het meubilair zodanig wordt geplaatst dat de bank een raam of deuropening blokkeert. Ook als u besluit om naar een ander huis te verhuizen, past de bank mogelijk niet in de lay-out van het nieuwe huis.

Gewone banken

Een gewone bank kan een geweldige optie zijn omdat deze in verschillende kamervormen past. Een ander voordeel van een gewone bank is dat deze niet hoeft te worden beperkt tot alleen de woonkamer. Een bank kan een leuke functie in een gang zijn, of een praktische toevoeging aan een slaapkamer of logeerkamer, en de beste van alle gewone banken zijn meestal goedkoper dan hoekbanken.

 

Het nadeel van een gewone bank is dat deze niet zoveel zitplaatsen biedt als een hoekbank. Als u veel gasten wilt ontvangen, of van feesten houdt, dan is een gewone bank hierin beperkt omdat deze vaak slechts twee tot vier zitplaatsen heeft zodat u mogelijk twee gewone banken moet kopen.

 

Wat dien je te voorkomen bij het plaatsen van een bankstel/ hoekbank in je huis?

Een XL hoekbank of een gewone mooie hoekbank met een lounge deel kan natuurlijk je droom zijn om in huis te hebben, wees echter wel realistisch. Als je een kleine woonkamer hebt en je zet hier een gigantisch meubelstuk in dan lijkt het al snel erg druk. Let niet alleen op de breedte van je woonkamer maar let ook eens op de hoogte.

Mocht je bijvoorbeeld een woonkamer hebben met een laag plafon, ga dan voor een meubelstuk met een lage rug, als je voor een hoge rug gaat dan accentueert dit je lage plafon, ga je voor een lage rug dan voegt het juist extra diepte en ruimte toe aan je woonkamer.

Zorg voor voldoende loopruimte rondom je bankstel heen, je kunt hem natuurlijk ook tegen de muur aanzetten in een hoek. Als je de hoekbank in het midden van de woonkamer wenst te hebben staan dien je ervoor te zorgen dat zowel aan de voor als achterkant nog voldoende ruimte over blijft zodat je er omheen kunt lopen. Het is niet fijn als je een heel klein gangpad overhoudt en iedere keer als je erdoor loopt tegen je hoekbank aan schuurt met alle gevolgen van dien (slijtage, vies worden etc).

Als laatste nog iets over de kleur, een rood bankstel kan geweldig zijn als echte eye-catcher, ben er echter wel voorzichtig mee dat het niet de ruimte “te druk” maakt. Het dient goed bij de andere meubels te passen en bijvoorbeeld bij de kleur van je muren.

Je kunt natuurlijk ook altijd voor een tijdloos interieur kiezen, niet te felle kleuren op je meubels, geen felle kleuren op de muren etc, houdt het neutraal, gebruik beige en zorg ervoor dat je kleur accenten aanbrengt met kussens. Kussens zijn goedkoop en je kunt er zelfs voor kiezen om alleen de sloop te vervangen.

Algemene Tip: Bekijk de afmetingen van het bankstel goed en teken het uit op ware grootte op papier, plaatst vervolgens dit papier in jouw woonkamer op de vloer om te kijken of het past. Dit hoef je uiteraard niet voor ieder model te doen maar als je dit 1 maal uitvoert heb je meteen een goed idee van het resultaat en hoeveel ruimte er in beslag wordt genomen.