Hoe kan een lamelparket bijdragen aan uw bankstel?

Hoe kan een lamelparket bijdragen aan uw bankstel?

Hoe kan een lamelparket bijdragen aan uw bankstel?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u het meubilair neemt dat bij uw unieke persoonlijkheid en stijlgevoel past. Uw woonkamer is een plek die de meeste aandacht trekt voor vrienden en familie in uw huis. Het is de plek waar u met uw gezin zit en geniet van een leuke film of een leuk vrijdagavondfeest hebt met uw vrienden/vriendinnen. Hieronder behandelen we enkele van de beste manieren om de kleur van uw bankstel en parket voor uw woonkamer te kiezen om de resultaten te krijgen waar u van zult houden.

Een opvallende Chesterfield bank met zijn mooie ronde details of een moderne bank zou zeker bijdragen aan de uitstraling van uw huis, maar het belangrijkste is de kleur van de bank. Uw bank moet het middelpunt van uw woonkamer zijn.

Het proces van het kiezen van de juiste kleur voor uw bank begint uiteraard bij u. Denk aan uw persoonlijkheid en uw persoonlijke stijl voorkeur, die vervolgens kan worden overgebracht naar uw woonkamerinrichting.

Een wereldreiziger wil graag een scheutje kleuren in zijn woonkamer, met een bank die opvalt in heldere en gewaagde prints welke staat op een verweerde houten vloer. Terwijl iemand die de voorkeur geeft aan een minimale chique, eigentijdse ruimte, zou kunnen kiezen voor een simpeler decor met een bank die er naadloos in past met bijvoorbeeld een super strakke tegelvloer.

Hoe kan een lamelparket bijdragen aan uw bankstel?

Thema van uw huis

Wanneer u de kleur van uw bank kiest, is het belangrijkste aspect dat u moet overwegen het algemene thema van uw huis. Hoe voelt uw huis aan? Welk thema zou u uw huis willen geven? Als uw huis een eclectisch decor heeft met hier en daar een knal van kleuren, dan moet uw bank ook bijdragen aan zijn heldere en kleurrijke uitstraling. Een bank in oranje of rood zou bijvoorbeeld gemakkelijk opgaan in een vrolijke inrichting met kleurrijke gordijnen, vloerkleden, kussens en muurgalerijen. Mocht je een echt accentpunt willen creëren in je huis en je hebt bijvoorbeeld een witte stenen vloer en je zet hier een rood bankstel op dan krijg je een echte eye catcher.

Als het thema van uw huis is geïnspireerd op de Aziatische zen-stijl die veel belang hecht aan vrede en rust in de huiselijke sfeer, moet de kleur van je bank in aardetinten zijn, zoals beige en bruin. Denk dus goed na over het thema van uw huis voordat u op zoek gaat naar een bank.

Hoe kan een lamelparket bijdragen aan uw bankstel?

Juiste bankstel bij de muur / vloer.

Een bank kan ook de kleur van de vloer of de muren aannemen om een ​​evenwichtig gevoel te geven.

In deze stijl zijn de accessoires en het bankstel niet het aandachtspunt, in feite is het de vloer of de muren welke als 1 geheel het totale aandachtspunt gaat zijn. U kunt hier denken aan leuke combinaties van vloeren, tapijten en karpetten of u kunt zelfs 1 deel van de woonkamer een andere kleur vloer geven. Met parket kunt u tegenwoordig voor niet al te veel geld ook een leuke tint geven aan uw huis. Heeft u er wel eens aan gedacht om bijvoorbeeld een multiplank te gebruiken om jou muur uit te werken? Je kunt dan bijvoorbeeld:

Hoe kan een lamelparket bijdragen aan uw bankstel?

Bovenstaand is een voorbeeld van verweerd hout in een slaapkamer maar dit kan natuurlijk ook in de woonkamer met een andere soort hout!

Het is wel belangrijk dat alles past bij het kleurenschema in uw huis als u een inrichting wenst te creëren welke goed in balans is. Ga je voor een volledig bruine hoek, let dan op dat het niet te donker wordt. Je kunt voor deze hoek eventueel een licht karpet of een licht lamelparket op de vloer leggen om net dat kleine tint verschil te maken. Wie zegt overigens dat de gehele vloer uit 1 kleur parket moet bestaan?

Het bankstel afwerken met plaids en kussens

Veilig spelen met neutrale kleuren is een regel die veel mensen graag volgen in hun woonkamer. Voor degenen die vinden dat een felroze bank of een bedrukte bank te veel risico met zich mee brengt (past het wel in mijn woonkamer?), is het kiezen van een neutraal gekleurde bank voor uw woonkamer het beste om te doen.

Banken met neutrale kleuren werken het beste in allerlei opstellingen. Of het nu in een warme en eclectische kamer is of een koel en donker schaduwrijk huis, een neutrale bank in de kleuren grijs, zwart, beige, wit, marine of bruin werkt het beste.

U kunt de look en feel van de bank altijd verbeteren door er kleurrijke en bedrukte plaids en kussens aan toe te voegen. Met deze techniek kunt u uw bank niet alleen in een risicovrije zone houden, maar ook dingen interessant houden met alleen de accenten.

Hoe kan een lamelparket bijdragen aan uw bankstel?