Huis inrichten

Verstandig een klein huis inrichten; do’s en dont’s

Je kunt prima een klein huis op grootse wijze inrichten. Door te spelen met licht en het kiezen van de juiste meubels kun je heel veel doen en kun je de ruimte zelfs groter laten lijken. We geven je tips voor het inrichten van een klein huis met een groots resultaat.

Gebruik zelfs die loze hoek in een kleiner huis

In een klein huis is het zaak te proberen ergens ruimte te creëren om een loze hoek toch functioneel te maken. Hoe lastig een hoek dan ook is, je kunt er bijvoorbeeld altijd boeken stapelen. Gebruik in een kleinere woning ook bij voorkeur multifunctionele meubels. Dan moet je denken aan een uitschuifbare eettafel, de alom bekende slaapbank en een salontafel die opbergruimte biedt. In de kleinere slaapkamer moet je nooit inboeten op de kwaliteit en grootte van het bed. Het bed moet gewoon goed zijn, doe daar geen concessies aan. Waar je wel voor kunt kiezen is voor een iets hoger bed met schuiflades. In die lades kun je mooi je spullen opbergen.

Doe geen concessies aan je bed

De ruimte die op je slaapkamer overblijft benut je optimaal met een kast. Benut ook de hoogte en kijk of je de kast eventueel wat dieper kunt laten maken. Verder is het in een kleine woning vooral zaak te spelen met licht en met lichtere kleuren te werken. Wist je wel dat lichte kleuren licht reflecteren, terwijl donkere kleuren licht juist absorberen? Ook kun je werken met scheidingswanden om zo gescheiden leefruimtes te werken. Dit kun je ook prima doen met planten en meubels. Zo is een bank vaak prima te gebruiken als afscheiding. Als je de mogelijkheid hebt, vervang je een bakstenen muur door een glazen wand. Het optische effect is niet alleen adembenemend, het geeft een zachtere uitstraling en maakt van je huis één groot geheel. Ook zeer het aanbevelen waard zijn zwevende meubels waaronder je ook weer spullen op kunt bergen.

Houd het geordend en simpel

Uiteraard kies je de juiste verlichting en kies je bij voorkeur voor transparante elementen.  Bij de keuze voor accessoires kies je voor subtiel met manden en opbergdozen en vooral ook voor functionaliteit. Houd het in een wat kleiner huis vooral geordend en simpel. Tenslotte; de berg schoenen die je nu hebt liggen los je op door het aanschaffen van een handig schoenenrek. Ook dat scheelt weer de nodige ruimte.