Matching raamdecoratie bij jouw nieuwe bankstel

Matching raamdecoratie bij jouw nieuwe bankstel

Eens in de zoveel jaar is het tijd voor een nieuw bankstel. Of je oude bank nu aan flarden is of je gewoon toe bent aan iets nieuws: de zoektocht naar een geschikte bank is altijd lastig. De bank is tenslotte en plek waar je veel tijd doorbrengt en heerlijk op wil relaxen. Maar hoe zorg je er voor dat je nieuwe bank matcht bij de rest van je interieur?

Maak een moodboard
Om ervoor te zorgen dat je nieuwe bank perfect matcht met de rest van je interieur, kun je beginnen met het maken van een moodboard. Hiervoor zoek je op internet naar inspiratie op basis van je huidige interieur. Kijk op deze manier wat wel en niet goed past bij de kleur op je muren en de rest van je meubels. We willen natuurlijk niet dat de bank gigantisch afsteekt bij de net geschilderde muur!

Op pad met kleurstalen
Heb je onlangs je muur geschilderd of weet je nog precies welke kleur je hebt gebruikt destijds? Neem een kleurstaal mee zodat je kunt kijken of de kleur past bij je favoriete bankstel. Omdat je een bank meestal voor langere tijd koopt, is het praktisch om een enigszins neutrale kleur aan te houden. Stel dat je dan toch de muur besluit te verven, dan past je bank in ieder geval mooi bij het geheel!

Leer of stoffen bankstel?

Leer of toch stof?
Een andere belangrijke beslissing is het materiaal van je nieuwe bankstel. Dit is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en je thuissituatie. Heb je huisdieren? Dan is een leren bank praktischer. Deze is namelijk een stuk makkelijker schoon te maken. Ook als je last hebt van allergieën is een leren bank ideaal. Het enige nadeel is dat een leren bank een stuk kouder is. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen met een lekker warm kleedje.

Match je raamdecoratie
Vaak staat een bankstel in de woonkamer voor of vlakbij een groot raam. Daarom is het belangrijk om je raamdecoratie goed te matchen bij de bank. Ook wil je in de woonkamer zo veel mogelijk licht behouden, maar toch privacy kunnen creëren. Daarom is een plissegordijn de ideale oplossing voor de woonkamer, met de top down bottom up versie is deze namelijk makkelijk te bedienen. Door van tevoren kleurstalen te bestellen van de raamdecoratie ben je ervan verzekerd dat de kleur perfect past bij je bank en de rest van je interieur!

Welke raamdecoratie heb jij in de woonkamer?