Tuinmeubels - tuinhuis

Een nieuwe look geven aan je tuinhuis met deze tips

Maak jij momenteel gebruik van een tuinhuis in je tuin? Het kan in dat geval slim zijn om af en toe eens kritisch naar de inrichting hiervan te kijken. Een tuinhuis is voor veel mensen een plek om te ontspannen tijdens de lente en herfst, wanneer het net te koud is om naar buiten te gaan. Daarbij kan het tuinhuis gebruikt worden om te schuilen tijdens een zomers buitje. Er zijn echter ook veel mensen, die hun tuinhuis als een opslaplek gebruiken voor bijvoorbeeld een oud bankstel of de tuinmeubelen van hun terras. Dit is zonde, want een tuinhuis kan op een hele leuke manier worden ingericht!

In dit artikel geven we verschillende tips, die je helpen om je tuinhuis een nieuwe look te geven. Wat heb jij er in het verleden al aan gedaan, om het tuinhuisje in de tuin te vernieuwen? Heb je het tuinhuis bijvoorbeeld al eens van een nieuwe laag verf of beits voorzien? Het geeft je tuinhuis direct een frissere uitstraling.

Bouw je tuinhuis uit met een overkapping 

Een van de mogelijkheden die je hebt om het tuinhuis een nieuwe look te geven, is het aanbouwen van een overkapping. Een overkapping is ideaal om onder te schuilen bij een zomerse bui. Daarbij kun je de overkapping gebruiken om fietsen onder te stallen, om een jacuzzi onder te plaatsen, enzovoorts. Houd er wel rekening mee, dat de overkapping en het tuinhuis niet te nadrukkelijk in de tuin aanwezig mogen zijn. Dit kan een tuin al snel een rommelige uitstraling geven. Iets wat je wilt voorkomen!

Tip: maak gebruik van een kleur hout, die aansluit bij bijvoorbeeld de schutting in je tuin. Op deze manier zal het tuinhuis al snel wegvallen en daardoor minder opvallen.

Plaats leuke planten voor je tuinhuis 

Naast de mogelijkheid om een overkapping aan het tuinhuis te bouwen, zou je er ook voor kunnen kiezen om het tuinhuis meer kleur te geven. Dit doe je bijvoorbeeld door het tuinhuis te verven, of door leuke planten voor het tuinhuis te zetten. Denk aan potten met viooltjes, potten met geraniums, enzovoorts. Door een tuinhuis meer kleur te geven, zal deze een hele nieuwe look krijgen! Om een tuinhuis natuurlijker te laten ogen, zou je een stalen rek voor de wand van een tuinhuis kunnen plaatsen. Bij dit rek zou je verschillende soorten klimplanten omhoog kunnen laten groeien. Het is onverstandig om het groen direct tegen de wand op te laten klimmen. Dit zou voor onnodige schade aan je tuinhuis kunnen zorgen. Iets wat je wenst te voorkomen.

Nieuwe tuinmeubelen kopen voor je huis in de tuin 

Een derde optie is het vernieuwen van de tuinmeubelen in je tuinhuis. Vervang het oude bankstel wat je hier hebt staan voor een geheel nieuwe set van meubels. Denk aan de combinatie van een mooie bank met bijvoorbeeld een losse fauteuil. Zo heb je voldoende plek om hier met vrienden of je gezin te kunnen zitten! Ook is het verstandig om voor een verwarmingselement te zorgen. Het maakt dat je tuinhuis niet alleen in de zomer te gebruiken is, maar ook in de koelere maanden. Tuinmeubelen kun je tegenwoordig eenvoudig online bestellen. Hierbij is het aan te raden om dit tegen het eind van de zomer te doen. Op dat moment worden de meubels vaak met hoge kortingen aangeboden.