Beste kledingkast indeling - schuifdeurkast

Wanneer het tijd is om een nieuwe kledingkast aan te schaffen of een make over van bijvoorbeeld de slaapkamer op te starten, zijn er enkele algemene vuistregels waaraan je je “moet” houden. Hierbij kijk je naar de buitenkant (het design), wat voor deuren / schuifdeuren etc., en kijk naar de binnenkant. Bekijk deze handige tips voor het ontwerpen van de meest functionele kledingkast (heb je al een kast staan? Sla punt 1 over).

1) Bepaal de juiste afmetingen van jou kledingkast.

Helemaal aan de basis  van de beste kledingkast indeling staan de afmetingen, niet alleen wat er in jou kamer past is belangrijk maar ook de afmetingen van de binnenkant van jou kast. Neem hier als start een ​​inventaris op van de spullen welke je nu in de kast hebt liggen en hangen. Gebruik onderstaande regeltjes en neem de gemiddelde metingen mee in je overwegingen. Uiteraard is iedereen zijn/ haar kledingstijl persoonlijk, houd er dan ook rekening mee met de ruimte welke je nodig hebt voor bepaalde soorten kleding. Deze afmetingen helpen je bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt voor het ophangen van, rekken voor sokken en lades voor overige accessoires. Zodra je je kleding en bezittingen in kaart hebt gebracht, kun je effectiever een ontwerpen maken en zeker de juiste keuzes nemen.

2) Geef prioriteit aan lange kleding zoals jurken

De betere kledingkasten indeling is natuurlijk voor jou afhankelijk van jou kleding. Ontwerp eerst een lange ophangsectie en plaats daarna lades en planken. Een jurk bijvoorbeeld heeft een minimale hoogte nodig van 170 cm, waarbij een broek welke je dubbel kunt hangen op een kleerhanger heeft 80 cm nodig als we het hebben over de lengte.

3) Vouw truien om schade aan de kleding te voorkomen (hang ze niet weg).

Help de vorm van het kledingstuk te behouden door truien en T-shirts in lades of op planken te stapelen of te vouwen. Als je ze in lades vouwt, houd er rekening mee dat je niet goed ziet wat je in deze lades plaatst, houd er dan ook rekening mee dat je bijvoorbeeld de broek welke je het liefste aan hebt simpelweg bovenop ligt. Volg deze aanbevolen hoeveelheden op als je gevouwen kleding in nette niet omgevallen stapels in de kast wenst te plaatsen: 2-4 truien, 5-6 shirts en 4-6 spijkerbroeken. Uiteraard kun je er meer plaatsen maar het is beter om wat meer planken of lades te pakken met minder inhoud.

4) Overweeg de seizoenen bij het ontwerpen.

Het klinkt misschien raar maar het is best belangrijk om kleding gescheiden te houden, winter bij winter kleding en zomer bij zomer kleding. Als je de mogelijkheid hebt bevelen wij aan om zelfs 2 verschillende kasten te plaatsen om zo een hele duidelijke scheiding te hanteren tussen deze 2.

5) Creëer een merkbare scheiding voor een gedeelde kast (een deel voor jou en een deel voor je partner).

De beste kledingkast indeling maak je door een scheiding te maken voor jullie. Dit voorkomt toekomstige discussies over het verdringen van elkaars ruimte of het mixen van kleding. Dameskleding heeft de neiging om meer ruimte in beslag te nemen dan mannen en vereist meer lengte. Heb je toevallig een schuifdeur kast of denk je er over na om er eentje aan te schaffen? Dan maakt het dit wel gemakkelijker om simpel weg de kast op te delen met de schuifdeuren – 1 deur voor hem, 2 voor haar?

6) Ontwerp met extra schoen ruimte in gedachten.

De gemiddelde vrouw heeft 23 paar schoenen in vergelijking met het mannengemiddelde van 10 paar. Er zijn tegenwoordig super leuke manieren van schoenen in de kast te plaatsen, hang ze aan de deur of plaats ze in de kast met een hoek plank of recht onder bijvoorbeeld de hangende jurken.

Zie bijvoorbeeld dit voorbeeld:

Beste kledingkast indeling - beste schoenen kast

7) Zorg ervoor dat de kast stof vrij is en blijft.

Wat bedoelen we hiermee? Als je een open kast in de kamer zet kan er van alle kanten stof bij jou kleding komen en zal het stof zich in de kast ophopen als je een bepaald deel niet zo vaak gebruikt. Om dit te voorkomen zijn er een aantal opties, simpele klap deuren of, wat er super leuk uit ziet in een moderne kamer, is een schuifdeurkast. Schuifdeurkasten zijn beschikbaar in diverse stijlen en ook met een heerlijke grote spiegel erop zodat je niet alleen de binnenkant van de kast efficiënt gebruikt maar ook de buitenkant. Als je niet alleen de binnenkant stof vrij wilt hebben kun je ook proberen om de kast aan te laten sluiten op je plafon. Het is wel zo handig om ervoor te zorgen dat er geen stof ophoping op je kast plaats vind. Is dit niet mogelijk? Houd dan voldoende ruimte over tussen je plafon en de kast zodat je dit toch eens in de zoveel tijd kunt afnemen. Houd je niet zo van modern? Misschien kun je dan gaan voor de wat meer standaard deurtjes waar vaak ook wat klassiekere of landelijke mogelijkheden zijn.

We hopen dat deze tips jou helpen om de beste kledingkast indeling voor elkaar te krijgen, mocht je tips hebben om hier aan toe te voegen, schroom niet en stuur ons een berichtje!