Meubels financieren / meubels kopen op afbetaling

Voordelen en nadelen van meubels kopen op afbetaling of alternatief financieren van meubels

Wilt je je interieur upgraden, maar heb je het geld niet voor handen? Hier zie je hoe je ervoor kunt betalen.

Een nieuw huis of appartement inrichten kan een van de duurste delen van verhuizen zijn. Maar zelfs het vervangen van je bank of het uitbreiden van je kastruimte kan meer kosten dan je hebt gespaard. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kosten van die nieuwe eetkamertafel, bank of ander meubilair wat betaalbaarder te maken.

5 manieren om nieuw meubilair te financieren

Er zijn verschillende manieren om nieuw meubilair te financieren, zoals financiering in de winkel, persoonlijke leningen, creditcards, leningen voor woningkredieten, opties om te huren en creditcards. Afhankelijk van wat je koopt en je persoonlijke financiële situatie, zijn mogelijk niet alle opties geschikt voor je.

Winkel financiering (meubels kopen op afbetaling)

Veel meubelzaken bieden financiering. Het is gemakkelijk om je aan te melden en veel van hen bieden leningen aan met een promotioneel instap tarief van 0% voor de eerste 12 tot 24 maanden. Als je denkt dat je de lening kunt aflossen voordat die periode voorbij is, kan deze optie een goede deal voor je zijn.

Maar veel van deze deals komen met een clausule van uitgestelde rente. Dit betekent dat als je de lening niet tegen het einde van de promotieperiode kunt terugbetalen, alle rente die je zou moeten betalen wordt toegevoegd aan je lening. Aangezien de rente op deze leningen meestal tussen de 20% en 30% bedraagt, kan deze snel oplopen.

Meubels leasen

Weet je niet zeker of je klaar bent om je vast te leggen en die nieuwe bank te kopen? In sommige winkels (het is zeldzaam maar gaat steeds vaker voorkomen) kun je meubels leasen en deze op elk gewenst moment retourneren zonder een vergoeding in rekening te brengen. Je betaald dan alleen voor de periode dat hij gebruikt is. Doorgaans is er geen kredietcontrole in deze gevallen.

Het nadeel is dat je uiteindelijk meer kunt betalen dan de waarde van het item als je het op lange termijn huurt – soms meerdere keren de waarde ervan.

Persoonlijke leningen voor meubels

Persoonlijke leningen zijn een populaire optie voor mensen die geen koop of afbetaling wensen met de redelijk hoge kosten. Om de beste deal te krijgen voor een persoonlijke lening, zou je een goede kredietwaardigheid moeten hebben en een lage schuld / inkomensverhouding. Persoonlijke leningen variëren meestal van 2.000 euro tot 50.000 euro, maar je kunt uiteraard ook geldschieters vinden die slechts 1.000 euro bieden tot 100.000 euro.

De rentetarieven lopen meestal van 6% tot 36% en de looptijd varieert vaak tussen drie en vijf jaar. Hoewel je misschien niet kunt profiteren van de 0% -renteafhandeling met een persoonlijke lening, is deze minder risicovol. En als je met een geldschieter / banken in zee gaat die geen boete in rekening brengen als je voortijdig aflost, kun je rente besparen door deze lening vroegtijdig terug te betalen als het jou zo uit komt. Denk hier aan het voorbeeld van je hypotheek, sommige banken rekenen geen “boete” en kun je tot 25% per jaar aflossen van de lening.

Een lening vergelijken is in dit geval uiteraard van super groot belang, je dient er voor te zorgen dat je de beste lening voor jou vind waar je uiteindelijk zo min mogelijk rente over betaald.

Leningen voor woningkredieten

Deze leningen worden ondersteund door de waarde van je huis, vaak worden deze gebruikt voor uitbouw of iets dergelijks maar soms valt hij ook te gebruiken voor meubels. Omdat het met je huis als onderpand is beveiligd, bieden geldschieters waarschijnlijk gunstigere tarieven en voorwaarden dan een ongedekte persoonlijke lening. Het zou een meer betaalbare optie kunnen zijn voor leners die geen echt krediet hebben.

Als je net een nieuw huis hebt gekocht, heb je waarschijnlijk niet genoeg eigen vermogen om gebruik van te maken. Echter loop je hier wel serieus het risico om de woning te verliezen als je de lening niet op tijd kunt terugbetalen net als bij je hypotheek maar dit mag voor zich spreken.

Hier hebben we het toch over de schulden welke iemand aangaat bij een bank. Als je wilt kijken wat de beste hypotheek voor je is, welke lening voor woonkrediet het beste bij je past kun je natuurlijk via Google vele leuke sites vinden, mocht je uiteindelijk voor je meubels een lening aangegaan zijn en je wilt je restschuld financieren zijn hier ook duizend en een opties voor. Alles dien je van te voren wel goed over na te denken!

Creditcards

Creditcards kunnen handig zijn in twee situaties: wanneer je kleine aankopen doet en wanneer je wilt profiteren van 0% financiering. Het gebruik van een creditcard voor kleine aankopen die je snel kunt terugbetalen hoeven jou niet veel te kosten.

Voor grotere aankopen kun je overwegen om je aan te melden voor een nieuwe kaart met een promotieperiode van 0% en zonder een clausule voor uitgestelde rente. Op die manier loop je niet het risico extra rente te betalen als je een betaling mist of niet kunt betalen voordat de promotieperiode is verstreken.