Lederen bank of een stoffen bank, wat is beter?

Lederen bank of een stoffen bank, wat is beter?

Het kopen van een bankstel is een hele moeilijke beslissing maar ook een belangrijke. Het is namelijk waarschijnlijk vaak de eerste plek waar je in huis naartoe gaat als vrienden eens op bezoek komen. Een bankstel moet dus de juiste toon zetten in de woonkamer voor iedereen om zich comfortabel en op zijn gemakt te voelen. Natuurlijk wil je dat het bankstel er super mooi uit ziet, comfortabel is en jou en je gasten tevreden stelt. Maar met zoveel opties op de markt, kan het vinden van het juiste model echt heel verwarrend zijn! En vaak zit men vast tussen het kiezen van een leren bank of een stoffen bank.

Het is tijd om een einde te maken aan het dilemma van de bank. Special voor deze moeilijk keuzen hebben we een lijstje opgezet met voor en nadelen. Wij geven onze keuzen/ advies maar uiteraard kunt u zelf bepalen wat u het beste lijkt. We gaan er in dit bericht wel van uit dat u al een keuze gemaakt heeft in model zoals een klassiek bankstel, design bankstel, modulaire bank etc.

Comfort

Er zijn veel factoren die het comfort van meubels bepalen. Het type textiel en het veersysteem zoals kussens en nosag vering, spelen een grote rol. In dit geval zijn uiteindelijke bekleding is stof om meerdere redenen comfortabeler dan hun leren tegenhangers. Het belangrijkste is dat textiel over het algemeen comfortabeler is dan leer. Net als je autostoel, absorbeert leer sneller warmte dan stof. Hetzelfde is met lederen meubels, het zal warm aanvoelen na er een tijdje op te hebben gezeten en in de zomer met blote benen op een leren bank zal heel plakkerig aanvoelen. Lederen bankstellen zijn echter steviger dan de stoffen modellen

Ons advies: stoffen banken

Onderhoud

Afhankelijk van de kwaliteit van het stof is er nogal een verschil in levensduur wat betreft slijtage. Natuurlijk gaat materialen van hoge kwaliteit meestal langer mee (in een andere blog leggen we nog uit wat “hoge” kwaliteit wil zeggen), maar een bank, zowel leer als stof kun je behandelen als hij net geleverd is met een vlek afstotend product, welke het gemakkelijk maakt om eventuele ongelukkige vlekken te verwijderen. Bovendien worden textielreinigingsproducten op grote schaal aangeboden en betaalbaar, of je redelijk eenvoudig een gemorste vloeistof met een stoomreiniger of met een spons en zeep verwijderen. Maar! Als de stof niet van topkwaliteit is, kan het verwijderen van vlekken moeilijk worden. In dit geval is leer misschien een betere oplossing.

Aan de andere kant zijn leren banken kwetsbaarder voor krassen en vocht dan de stoffen bankstel waardoor ze niet zo vriendelijk zijn voor huisdieren. Hoewel het de moeite waard is om te vermelden dat leer zeer gemakkelijk te reinigen is, meestal met doekje afnemen en eens in de zoveel tijd stofzuigen ben je al een heel eind. Als leer beschadigd is kunt u overwegen te investeren in producten om leer te verzachten of te polijsten om te voorkomen dat het scheuren vertoont.

Ons advies voor onderhoud: Leren bankstellen.
Als u katten of honden thuis hebt, is het een keuze tussen beschadigd leer en een beschadigde stof, als een kat nu eenmaal zijn nagels in zet en begint te krassen is niets echt goed tegen bestand. Echter heb je hele sterke stoffen welke waarschijnlijk lange mee gaan in dat geval dan leer!

Kleurduurzaamheid

Beide materialen bieden verschillende opties. Stoffen bieden onbeperkte tinten en patroonkeuzen die in elk interieur passen. Het nadeel is dat kleuren in de loop van de tijd kunnen vervagen. Het kan te wijten zijn aan het overmatig gebruik van de bank, het vaak wassen of het feit dat het gewoon vervaagt naarmate het ouder wordt. Integendeel, het kleurenpalet van leer is een stuk kleiner maar eenvoudiger bij te werken, je kunt zelf heel gemakkelijk met leerverf een kleur redelijk goed herstellen.

Ons advies voor kleur vastheid: lederen bankstellen.

Uiterlijk

Een leren bank, met zijn slanke, klassieke of moderne uiterlijk, voegt bepaalde elegantie toe aan de kamer. Je kunt nauwelijks hetzelfde effect bereiken met stoffen.

Ons advies: Hier moeten we eerlijk in zijn, we kunnen u eigenlijk niet adviseren als het komt tot uiterlijk. Naar wat voor soort look gaat u op zoek? Als u van iets egaals en mat houdt, werken stoffen in effen kleuren uitstekend als aanvulling. Voor iets tijdloos, slank (en enigszins mannelijk misschien?), kan een leren bank een betere keuze zijn. We hebben een pinterest account met ongeveer 150 woonkamers waar je eventueel wat inspiratie op kunt doen.

Veiligheid

De leren banken zijn veelal hypoallergeen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met allergieën. In tegenstelling tot stoffen modellen verzamelt leer geen huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen. In geval van allergieën moet u professionele reiniging inschakelen of regelmatig voor het meubilair zorgen. Met de leren bank bespaart u inspanning, geld en tijd.

Ons advies: leren zitbanken

Budget

De kosten van beide typen banken worden simpel gezegd bepaald door de kwaliteit. Ongetwijfeld zijn goede stoffen duur en als dat een leren bankstel vaak duurder is da een stoffen model. De beste strategie is om de prijzen en de voor/nadelen samen te vergelijken, zoals het gemak van schoonmaken, comfort en duurzaamheid. Houd bij het nemen van uw beslissingen rekening met uw eigen voorkeuren.

Ons advies: als u thuis katten of honden heeft, kiest u voor duurzamere materialen van hogere kwaliteit, dus verwacht meer te betalen.

Dus zou u nu moeten kiezen?
Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Aan het eind van de dag moet u beslissen wat u het meest op prijs stelt – duurzaamheid

Wilt u een leren bankstel maar weet u niet wat voor leer?

Bekijk ons ander bericht over leersoorten eens voor tips

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *