hoe krijg je vlekken uit een stoffen bank

Hoe krijg je vlekken uit een stoffen bank

Ten eerste hopen we dat je onze textiel bescherming pakket al gezien hebt, zo niet dan is dit echt de moeite waard om eens te bekijken, hier staan 27 verschillende vlekken op en hoe deze te verwijderen.

Uiteraard is je stoffen bank nog maar net vies, zorg er in ieder geval voor dat je niet wrijft maar het dept, anders is er een kans dat je het nog dieper het bankstel in duwt en het alleen maar moeilijker wordt om te reinigen. De foto hier links is misschien een extreem voorbeeld maar dit kun je wel zelf voor elkaar krijgen. Maar hoe krijg je vlekken uit een stoffen bank?

Voordat je begint met schoonmaken, kijk eerst goed wat voor bekleding je bank heeft. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen stof en suède met betrekking tot schoonmaken. Test het schoonmaak middel altijd eerst op een klein hoekje om te kijken hoe de stof erop reageert.

Gebruik nooit een gekleurde doek.
Het zal je maar gebeuren dat je een nieuwe doek pakt en deze af geeft op je meubelstuk, voorkom dit en bouw deze zekerheid in, neem een witte doek!

Maak de keuze, reinigen met een stoom reiniger of met de hand.
Wij gaan er bij deze even van uit dat je het met de hand wenst schoon te maken (niet iedereen heeft een stoom reiniger thuis) ook gaan we er bij deze van uit dat het vuil betreft wat via water in je bank is getrokken (anders had je in onze textiel bescherming pakket al de oplossing gevonden).

Hoe krijg je vlekken uit stoffen bank

– Shampoo
Heel simpel, het werkt voor ons en voor het bankstel vaak zeer goed echter is de verhouding van water anders. Breng wat shampoo aan op het bankstel en wrijf er met een vochtige doek overheen, wrijf tot er schuim ontstaat. Verwijder dit schuim met een schone droge doek, herhaal dit proces en waarschijnlijk is de vlek zo verdwenen.

– Schoonmaakzijn
Wil je nare luchtjes verwijderen uit je bankstel, gebruik dan schoonmaakazijn. Je hebt vast wel een planten spuitje in huis, vul dit 50% met lauw water en daarna 50% schoonmaakazijn. Spray het van een redelijke afstand op de bank. Verspreid het redelijk en zorg dat er geen natte plekken ontstaan. Laat het een nachtje intrekken en de volgende dag ruikt het gegarandeerd beter (niet meer muf). Ook dit trucje kun je meerdere keren herhalen.

Hoe krijg je een stoffen bank schoon voorkomen vs genezen

Is het je zelf niet gelukt om de bank schoon te krijgen, je kunt het schoonmaken uiteindelijk uiteraard uitbesteden. Google op textiel bescherming pakket en je krijgt het antwoord.

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, als je het bankstel nu hebt schoon gekregen kun je ervoor kiezen om het te impregneren zodat de volgende keer de het vuil niet zo makkelijk de stof in gaat en je het niet hoeft schoon te maken (of tenminste minder werk aan hoeft te besteden).

Heb je wel eens aan de producten van Oranje gedacht? Een textiel bescherming pakket kan wonderen doen en wij zijn hier altijd heel tevreden over.

Wij zijn in geen enkel opzicht aansprakelijk te stellen voor het verkeerd behandelen van een vlek of boven genoemde tips, deze methodes hebben wij ervaren als goede oplossingen. Mocht u tijdens de garantie periode iets op het bankstel willen uitvoeren, neem dan eerst contact op met de verkoper. Wilt u 100% garantie dat uw vlek eruit gaat, neem dan contact op met een professioneel reinigingsbedrijf.