Wat kost het om een stoel opnieuw te laten bekleden

Wat kost het om een stoel opnieuw te laten bekleden?

Natuurlijk zijn er diverse soorten stoelen beschikbaar, we zullen hier 4 voorbeelden geven van modellen en de gemiddelde kosten hiervan om ze opnieuw te laten bekleden. In principe is de vraag wat kost het om een stoel opnieuw te laten bekleden vrij eenvoudig te beantwoorden en dan weet u ook meteen of het de moeite waard is. Het blijft toch altijd een afweging tussen de emotionele waarde en het kopen van een nieuw modelletje (of u heeft een antiek model dan praat het heel anders!). Let wel op dat het bekleden soms duurder kan zijn dan het kopen van een nieuw model, uiteraard afhankelijk van wat voor soort je koopt.

De 5 “standaard” modellen welke we in dit blog bericht gaan behandelen zijn:

  • Eetkamerstoel zitting
  • Eetkamer stoel zitting + rug
  • Kleine fauteuil
  • Kleine barok fauteuil (toch net weet iets anders)
  • Grote fauteuil

Onderstaande prijzen zijn schattingen gemaakt op basis van on-line onderzoek, uiteraard kan het afwijken, het is afhankelijk van hoeveel tijd de stoffeerder er daadwerkelijk mee bezig gaat zijn en of u nog extra’s verwacht. Het is namelijk ook mogelijk om het schuim te laten vervangen om het zitcomfort te verbeteren. We gaan bij allemaal uit van ongeveer 30 euro per m2 aan stof en dat het geen “speciaal” model is waar extra werk bij komt kijken

Eetkamerstoel zitting
70-120 euro
Als alleen de zitting vervangen dient te worden, wordt eerst het onder-doek verwijdert waarna men kan beginnen aan het losmaken van de bekleding, vaak wordt dit met nietjes vast gezet en dienen deze 1 voor 1 verwijder te worden, redelijk tijd rovend werk.

Eetkamer stoel zitting + rug
140-200 euro
Vaak zit de zitting aan de rug vast, ook hiervoor word het onder-doek verwijdert en vervolgens dient de stoffering er naar boven af gehaald te worden, hierna begint het echte stofferen, het design moet worden los gehaald, na getekend en weer opnieuw in elkaar gestikt worden etc.

Kleine fauteuil
350-550 euro
Hier komen steeds meer onderdelen bij kijken welke gestoffeerd moeten worden zoals bijvoorbeeld de arm leuningen, zijkant van de stoel etc. De uiteindelijke prijs uiteraard afhankelijk van materiaal en arbeid welke in uw model zit.

Kleine barok fauteuil
500-800 euro
Deze modellen zijn altijd net iets bewerkelijker, vaak zitten er nog knopen in verwerkt om de chesterfield achtige inkepingen te maken waardoor het exta veel werk wordt.

Grote fauteuil
600-1000 euro
Hier gaan we er van uit dat alleen de kleine pootjes niet gestoffeerd hoeven te worden, hier ben je al snel 600 euro voor kwijt, er is veel stof nodig en er zitten ook veel arbeidsuren in.

Stoffeerderij Smaal: Meubelstofferingen

Eetkamerstoelen opnieuw bekleden voor een goede prijs.

Keuzes waar je bij na moet denken om te bepalen of iets een goede prijs is:
– Alleen de stof vervangen of ook het schuim?
Waarom niet meteen het schuim laten herstellen als de stoffeerder toch bezig is? Er zijn diverse soorten schuim beschikbaar welke op een meubelstuk geplaatst kunnen. We hebben het dan over schuim wat 3 jaar mee gaat of schuim wat zelfs garantie heeft tot 15 jaar vorm behoud, allemaal interessante overwegingen om mee te nemen.

– Kosten van de gekozen materialen
Voor het stof kun je diverse kosten per m2 neerleggen, 30 tot wel 150 euro is uiteraard mogelijk, echter is het altijd de afweging welke u dient te maken of het dit waard is. Tijdens het opvragen van offertes kunt u met de stoffeerder spreken over wat voor soort stof hij adviseert en waarom deze stof. Wil je leer als bekleding? Dan denken we snel aan 65 euro per m2 en gaan de standaard kosten welke we hier hebben aangegeven niet op helaas.

– Brent u het meubelstuk zelf naar de stoffeerder?
Het klinkt misschien voor de hand liggend maar 50 euro kost het al snel om iets op te laten halen wat niet in een standaard pakket zit. Zelfs als de stoffeerder naar u komt dan komt hij niet voor niets, als hij 30 minuten onderweg is dan telt het uurloon helaas ook gewoon mee.

Misschien is het zoiezo wel een goed idee om het meubelstuk zelf te brengen zodat u ook weet waar het word hersteld en u misschien een blik “in de keuken” kunt werpen en de vakman bezig te zien.

Wat kost het om een stoel te laten bekleden

Wij hopen eigenlijk dat wij met bovenstaande u een idee hebben kunnen geven over “wat kost het om een stoel opnieuw te laten bekleden”.

Bent je van mening dat wij cijfers verkeerd hebben of bent u een stoffeerder? Neem even contact op dan passen we of het berichten aan of plaatsen we een vermelding van u onder dit bericht.

Heeft u een leuke aanvulling op dit bericht? Ook altijd welkom!