Nosag vering in een bankstel

Nosagveren en veerbanden bankstellen vering

In dit gedeelte kunt u vinden hoe de vering in uw bankstel werkt. Voor een groot gedeelte bepalen deze onderdelen het comfort en de levensduur van uw zit gedeelte. Het is daarom heel belangrijk dat u zelf de binnenkant kunt zien of in ieder geval de verkoper kunt vertrouwen dat dit er daadwerkelijk in zit.

Hier ziet u een foto van een van onze leveranciers, naar aanleiding van deze foto proberen wij u uit te leggen wat het belangrijkste is voor u en wat u heel simpel zelf kunt zien of aan de winkelier kunt vragen.

U ziet hier de volgende dingen:
– Metale Nosagveren (S-vering)
– Rubber banden (groene banden)
– Afdekgaas (wit gaas in dit geval)
– Metaaldraad met veer

De meeste moderne bankstellen van hoge kwaliteit beschikken over deze 4 onderdelen om de kwaliteit te garanderen. Wat voor u belangrijk is, is om er op te letten dat u zeker de combinatie heeft van de eerste 2 heeft. Er zijn kleine afwijkingen mogelijk maar om niet teveel in technische details te gaan is dit het gemakkelijkste uitgangspunt.

Mist u de Nosagveren dan kunt u er van uit gaan dat uw zitting binnen een jaar doorzit plekken gaat vertonen omdat het schuim niet genoeg wordt ondersteund en u ook niet comfortabel kunt zitten.

Als er geen afdek gaas is dan ligt het spons direct op de vering. Dit is geen probleem als het spons uit 1 groot deel bestaat maar er is een kans dat de spons beschadigd of uit delen bestaat. Als het uit delen bestaat is het mogelijk dat deze van elkaar los raken en door de vering schieten waardoor uw stevigheid en heerlijke zit zo kan verdwijnen.

Tot op heden zijn wij nog nooit een bankstel zonder de rubber banden tegen gekomen maar wilt u zeker zijn hoeft u alleen maar te kijken of ze er zitten.

Verder zijn details nog van belang zoals hoe groot de S is in de vering, hoe breed de groene banden zijn etc maar hier zult u de winkelier op moeten vertrouwen en zijn een minimale toevoeging op comfort en levensduur.
Advies:
Dit is eigenlijk vrij simpel, let erop dat de Nosagveren en groene banden aanwezig zijn en u heeft de kwaliteit te pakken. Wilt u meer zekerheid zorg dan dat er gaas aanwezig is en eventueel de metale draad. Sommige fabrikanten gebruiken geen groene veerbanden maar de metalen draad, dit is ook in orde.
!Let er op dat de groene veerbanden in de rugleuning verwerkt zitten.

Uiteraard kunt u geld besparen door een bankstel te kopen zonder de metale vering of afdek gaas, maar dan moet u niet verbaasd zijn dat het binnen 3 jaar niet meer voldoet aan uw eisen en het heel moeilijk wordt om uw geld terug te krijgen.